Mina artiklar

2013-06-25Finland och Slovakien - små stora länder i Europa -- HufvudstadsbladetLäs mer »2013-03-21Politiskt bollspel med och på Cypern -- HufvudstadsbladetLäs mer »2012-11-10Obamas seger garanterar kontinuitet -- HufvudstadsbladetLäs mer »2012-10-15Vi är alla åldringar -- HufvudstadsbladetLäs mer »2012-06-17EU måste stöda Egyptens demokratibygge -- HufvudstadsbladetLäs mer »

Finland i EU

Finlands medlemskap i EU har varit nyttigt för Finland. För drygt trettio euro i året kan vi bo, arbeta, företaga, köpa, sälja, studera och resa utan begränsningar överallt i EU. Den europeiska unionen är också ett fredsprojekt. Även om detta ofta anses vara självklart, så är det viktigt.
 
Finland är en aktiv aktör i EU och utvecklar unionen som en helhet och strävar till att stärka unionens enhet. Finland bevakar sina egna intressen med ett skarpt öga, alldeles som de övriga medlemsländerna. Även om vissa populistiska politiker försöker marknadsföra tanken om ett nollespel, så kan man säga följande: det du får i unionen är inte automatiskt bort från mig. Det är frågan om att kunna se långsiktiga mål och på ett positivt sätt vara med om att förverkliga ett bättre Europa.