Mina artiklar

2013-06-25Finland och Slovakien - små stora länder i Europa -- HufvudstadsbladetLäs mer »2013-03-21Politiskt bollspel med och på Cypern -- HufvudstadsbladetLäs mer »2012-11-10Obamas seger garanterar kontinuitet -- HufvudstadsbladetLäs mer »2012-10-15Vi är alla åldringar -- HufvudstadsbladetLäs mer »2012-06-17EU måste stöda Egyptens demokratibygge -- HufvudstadsbladetLäs mer »

Ny politik

Till yrket är jag ortodox präst. Jag känner att jag som präst har tjänat min församling. Som politiker fortsätter jag att tjäna samhället och medmänniskorna. Vi som fattar beslut om olika saker borde sätta hela vår personlighet på spel då vi försvarar de principer och frågor som vi tror på. Politikerna borde inte vara så viktiga av sig, utan de borde kunna verka, känna och uppleva saker och ting som en vanlig människa.

Bilden av politiken måste göras klarare. Vi måste lämna gamla fållor och agg och sträva till ett nytt tänkande. Alla verkligt goda idéer måste få stöd och dåliga idéer måste motarbetas - oavsett vilket parti som för fram dem. Politiska beslut kan inte fattas ensidigt och utan att höra alla parter. Att sprida elakt förtal är skvaller som inte hör hemma i politiken. Olika politiska spel har spelats och kommer alltid att spelas, men spelet kan och bör vara mera just och rent. Jag tror att också politiken kan vara helig om den kämpar för de rätta sakerna.